Scooterrijder vast na negeren stoptekens en roekeloos rijden

zaterdag 4 april 2015

Doetinchem - Tijdens een bromfietscontrole vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur door het verkeershandhavingsteam op de Tjalmastraat negeerde een scooterbestuurder de stop- en volgtekens van politie. De man ging er vol gas vandoor en probeerde vervolgens aan de controle van een motoragent te ontkomen. Daarbij vertoonde hij in een woonwijk gevaarlijk rijgedrag. Op de Rozengaardseweg werd de bestuurder tot stoppen gedwongen en aangehouden.

De verdachte, van 39 jaar uit Doetinchem, reed met forse snelheden overfietspaden, langs paaltjes en over een kruising.Er was op dat moment veelverkeer. De motoragent maakte een einde aan de gevaarzettingen door descooterbestuurder tot stoppen te dwingen. Daarbij raakte de 39-jarigeinonbalans en kwam tegen een hek terecht. De man is direct aangehouden voorgevaarlijk rijgedrag. Bij verdere controle bleek dat hij reed zonder rijbewijsen dat debromfiets valselijk een blauwe kentekenplaatvoerde.

Bij zijn insluiting op het politiebureau kwam nog een hoeveelheid drugstevoorschijn. Voor overtreding van de Opiumwet wordt tegen de Doetinchemmereenafzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

2015162777

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Braamt | 112 alarmeringen Braamt | Goedkoop Tanken in Braamt | Supermarkten in Braamt | Weerbericht Braamt